top of page

Endavant el Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística Fàbrica Giner-Els Ports

Actualizado: 9 oct 2018

L’Agència Valenciana de Turisme publica la formalització de les obres amb un pressupost d’adjudicació d’1.870.505 eurosLa rehabilitació de les naus dels Telers i del Tint avança a bon ritme i està quasi acabada

L’Agència Valenciana de Turisme ha publicat aquest matí la formalització del contracte d’obres d’execució del Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística Fàbrica Giner-Els Ports. D’aquesta manera, l’actuació compta amb un pressupost d’1.870.505 euros i s’ha adjudicat a Empresa Constructora, SA i ADDA OPS, SA; Unión temporal de empresas. Així, l’obra busca convertir l’antic hotel d’aquest complex en el nou centre de turisme en una zona d’interior, de manera que les obres començaran de forma imminent.

Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, ha destacat “la importància d’aquest centre per a Morella i tota la comarca per a fomentar el turisme i la formació de professionals en aquest sector”. A més, l’edil valora “positivament la recuperació de l’espai de la Fàbrica Giner, patrimoni de l’era industrial a la nostra zona, i que a més, albergue activitat útil per al desenvolupament d’aquesta comarca”. Rhamsés ha recordat que “fa uns mesos que va començar també la rehabilitació de les naus dels Telers i del Tint, la qual era la primera part per a la recuperació de tot el complex, i ja estan pràcticament finalitzades les obres”.

El Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística Fàbrica Giner-Els Ports és un projecte innovador, ja que és l’únic situat en una zona d’interior en tota la Comunitat Valenciana. D’aquesta manera, albergarà activitats formatives i d’investigació sobre el turisme d’interior. Aquest centre allotjarà uns 70 alumnes, així com professorat i personal.

La Fàbrica Giner és un antic complex industrial, ara propietat de la Generalitat Valenciana, en el qual es treballava el tèxtil. Aquesta concentrava a tota la gent que treballava a la fàbrica en una colònia. Així, el complex es compon dels diferents edificis propis per a treballar, així com l’escola, la capella o les vivendes dels treballadors. D’aquesta manera, durant els últims mesos s’estan rehabilitant les naus del Tint i dels Telers de manera que són el primer pas per a la recuperació total del complex de la Fàbrica Giner.


33 visualizaciones1 comentario

Entradas Recientes

Ver todo

1 Comment


Masker Yulia
Masker Yulia
Sep 19, 2023

If you give something away "for free," it's because you have a low opinion of your bargaining position. amanda the adventurer

Like
bottom of page